Папа: нехай розподіл вакцин не ґрунтується на економічних умовах

“Папа Франциск звернувся до лідерів Латинської Америки і Піренейського півострова, які зібралися на саміті, з проханням забезпечити справедливий розподіл вакцин проти COVID-19 з урахуванням потреб всіх”, – повідомляє Deutsche Welle.

У заяві Ватикану Папа сказав, що «вітає ініціативи, спрямовані на створення нових форм солідарності на міжнародному рівні з механізмами, спрямованими на забезпечення справедливого розподілу вакцин».

Понтифік закликав до розподілу “не на основі чисто економічних критеріїв, а з урахуванням потреб всіх, особливо найбільш вразливих і нужденних”, – написав він.

Латинська Америка (включаючи Карибський басейн) є другим найбільш постраждалим регіоном з більш ніж 873 000 смертей і 27,4 мільйона інфекцій.

Папа Франциск зазначив зусилля з пошуку ефективної вакцини «за такий короткий час» і нагадав лідерам Латинської Америки, Андорри, Іспанії та Португалії, що «велику імунізацію слід розглядати, як «загальне благо», ідею, яка вимагає конкретних дій”, – підкреслив він. Рівень використання вакцин залишається дуже низьким в Латинській Америці, де вакциновано менше 10% населення.

Учасникам зустрічі, організованої Сольдеу, маленьким містечком в Князівстві Андорра, без присутності президентів Мексики і Бразилії, серед країн, які найбільше постраждали від коронавіруса, Папа повторив, що «ми повинні вийти з цієї пандемії разом”.