Європейський парламент повертається до своєї штаб-квартири в Страсбурзі в червні

“Європейський парламент повернеться в свою штаб-квартиру в Страсбурзі на червневе пленарне засідання”,- йдеться в записці офісу президента Девіда Сасоллі, адресованої генеральним секретарям політичних груп.

Аргумент, що стоїть за цим кроком, полягає в тому, що поліпшення епідеміологічної ситуації і прогрес, досягнутий в кампанії вакцинації, дозволяють депутатам Європарламенту повернутися на колишні місця в парламенті. Провідні лідери ЄС вже зібралися в Страсбурзі в ці вихідні на церемонію відкриття Конференції про майбутнє Європи, перше пленарне засідання якої також відбудеться в ельзаські місті в червні.

Багато депутатів Європарламенту виступають проти того, щоб штаб-квартира Європейського парламенту перебувала в іншому місті, ніж інші європейські інститути, що в період до пандемії означало, що між Брюсселем і Страсбургом кілька разів на рік проводився дорогий «бродячий цирк». Було проведено кілька голосувань у спробі змінити цю процедуру, передбачену договорами ЄС. Французькі офіційні особи і місцеві компанії в Страсбурзі розходяться в думках.