Продаж будинків за 1 євро

Мальовниче село Кастропіньяно, розташоване на півдні Італії в районі Молізе, недалеко від Адріатичного моря і в 200 км на південний схід від Рима, пропонує цікаве вкладення. Ціни на будинки неймовірно низькі, і ви можете знайти такі, які стоять всього один євро. Ідея полягає в тому, щоб заново заселити сільські райони Італії, які десятиліттями боролися з депопуляцією. Організатори акції зацікавлені в тому, щоб майбутні господарі знайшли будинок, який ідеально їм підходить з урахуванням їх потреб і бажань.

«Ми запрошуємо всіх, хто хоче купити будинок в Кастопіньяно, відправити електронний лист і скласти докладний план того, що вони збираються робити з будинком». Чи хочуть вони, щоб він став їх новою домівкою або вони хочуть перетворити його в туристичний напрямок? Житло, бізнес-центр або щось ще. Вони також повинні вказати, чи є у них якісь особливі вимоги, наприклад, доступність для інвалідів-візочників. Село маленьке, і по його вузьких вуличках дуже складно проїхати»,- сказав мер Нікола Скапілаті в інтерв’ю CNN. Він додав, що Кастопільяно – це невелике тихе село, в якому є тільки один ресторан, кафе, аптека і кілька туристичних апартаментів.

У селі понад 100 покинутих будинків, і мер хоче сприяти його довгострокового розвитку і зростанню. «Ми не хочемо вторгнення клієнтів. Ми пропонуємо тільки тишу, чисту природу, свіже повітря, чудові краєвиди і фантастичну кухню. Ідеально для відпочинку від щоденного стресу»,- додав Скапілаті.

На даний час в селі проживає близько 900 жителів, а в тридцяті роки минулого століття їх було понад 2500. Однак 60% населення старше 70 років. Більшість сімей переїхали до більш великих міст після Другої світової війни.

Всі бажаючі повинні пам’ятати, що вони можуть купити будинок за один євро, але вони також повинні заплатити гарантію в розмірі 2000 євро, яка зобов’язує їх повністю відремонтувати будинок протягом наступних трьох років. Гарантія повертається після відновлення власності. За оцінкою Скапіллаті, середня вартість ремонту складе близько 30-40 тисяч євро, так як будинки знаходяться в досить поганому стані. Всі бажаючі можуть напряму зв’язатися з мером Кастропіньяно.