Білл Гейтс передбачив коронавірус і його наслідки

Засновник Microsoft Білл Гейтс зробив пророчу заяву в 2015 році про коронавірус та його вплив на світ. Під час конференції TED 2015 роки він говорив про найбільшу глобальну загрозу на десятиліття вперед і попередив, що це, ймовірно, буде не війна, а пандемія.

Він згадує, що найбільшим страхом в його дитячі роки була ядерна війна, і тому у сім’ї був підвал, в який можна було сховатися.

Сьогодні, однак, часи інші, і якщо щось зможе вбити 10 мільйонів людей, це буде вірус.

Гейтс посилався на епідемію лихоманки Ебола 2014 року в Африці, яка, як він стверджував, вбила так багато людей, тому що не було створено жодної системи для боротьби з цим типом інфекційного захворювання.

Але в той час як Ебола пройшла дуже швидко і так багато людей не могли заразитися нею, наступного разу нам може не пощастити, якщо вірус виглядає легше, дозволяє жити і подорожувати разом з ним, говорить Гейтс.

Ми пам’ятаємо, що в результаті зростаючої глобальної пандемії коронавірусу загинуло майже 9 000 чоловік, а хворих – близько 219 000 осіб.

Випробування вакцин вже почалися, і, на думку вірусологів, захворіє не менше 70% населення світу.

ООН попередила, що 25 мільйонів людей можуть втратити свої робочі місця, і країни запропонували надзвичайні заходи проти наслідків.