Фатальний для Кобі Брайанта вертоліт не мав системи попередження

Як повідомляє ТАСС, вертоліт, при падінні якого загинув Кобі Брайанта і ще вісім осіб, не мав системи попередження про зіткнення з наземними об’єктами.

Національне управління транспортної безпеки заявило, що 15 років тому вони видали наказ, щоб всі зареєстровані в США вертольоти були оснащені технічним пристроєм. Приводом для рекомендації послужила аварія машини “Сікорський” в Мексиканській затоці в 2004 році, в результаті якої загинули дев’ять осіб.

“Незважаючи на нашу рекомендацію Федерального управління цивільної авіації (FAA), вони не ініціювали процедуру, що зобов’язує власників вертольотів з шістьма і більше місцями встановлювати системи попередження. Такі прилади були встановлені тільки на вертольотах швидкої медичної допомоги”, – сказала прес-секретар Національної служби, Дженніфер Хенді. «Однак ми не можемо категорично стверджувати, що така система могла б врятувати життя Брайанта і його супутників”, – додала вона.

Легендарний баскетболіст, його 13-річна дочка Джіана і ще семеро людей загинули в результаті краху вертольота в Південній Каліфорнії в неділю ввечері. Вчора криміналісти оприлюднили офіційну заяву про те, що всі жертви трагедії були виявлені.