67-річний чоловік затриманий за пожежу на Кіпрі

“Кіпрська поліція затримала 67-річного чоловіка, який, можливо, був причетний до катастрофічної пожежі, що охопила гірську частину острова і знищила багато житлових будинків”, – повідомляє ТАСС.

За даними ЗМІ, причиною затримання стало повідомлення про те, що перед початком пожежі в районі села Аракапас прямо там, де сталося загоряння, був спійманий чоловік, який спалював бур’ян. Грецька газета повідомила, що підозрюваний буде доставлений до районного суду Лімассола, хоча сам він заперечував свою провину.

Розмір збитку, за попередніми оцінками, становить – від 15 до 17 будинків, а також велику кількість автомобілів.

Вогонь пошкодив будинки в селах Ора і Меліні, а в селі Ептагонія полум’я знищило пожежну службу, яка обслуговувала регіон. Численні соснові і оливкові гаї також перетворилися на попіл.

Велика лісова пожежа на Кіпрі забрала життя чотирьох людей.

Всього евакуйовано жителів 10 населених пунктів. Також існувала реальна загроза поширення вогню на цінний сосновий ліс біля знаменитого монастиря Масерас.

Пожежа вважається однією з найбільших на Кіпрі за останні два десятиліття. Для її гасіння було задіяно абсолютно все наявне протипожежне обладнання, в тому числі 10 пожежних літаків, але їх зусиль виявилося недостатньо, щоб зупинити поширення полум’я. З цієї причини кіпрська влада звернулися за допомогою до Євросоюзу і Ізраїлю, які негайно відреагували.