Освоєння нових нафтових родовищ Норвегії – перспектива створення нових робочих місць

Норвегія має величезні запаси нафти на своєму континентальному шельфі, розробка та експлуатація нових родовищ дає можливість працювати багатьом фахівцям не тільки з Норвегії. На нафтові платформи можна працевлаштуватися і українцям, було б бажання і володіння хоча б на базовому рівні розмовною англійською мовою.

На нефтяные платформы можно трудоустроиться и украинцамУ грудні в міністерстві нафти і енергетики оформлено сім бізнес-планів щодо розвитку нових нафтових родовищ на континентальному шельфі Норвегії. Таким чином, 2017 рік можна резюмувати наступним чином: десять планів розвитку і освоєння родовищ, при цьому інвестиції становлять 125 мільярдів норвезьких крон.

«Ці проекти в сукупності створять ефект зайнятості в розмірі 100 000 людино-років на етапі розробки», – заявив міністр нафти і енергетики Тер’є Свейкнес. Людино-рік – це одиниця обліку робочого часу, тобто часовий інтервал, рівний році, необхідний одній людині для виконання конкретної роботи. Але особливо міністр задоволений, що багато контракти на нові проекти пішли норвезьким постачальникам. «Це приголомшливо для індустрії постачальників, у якої були важкі роки. Як великі, так і маленькі гравці повідомляють, що вони з нетерпінням чекають 2018 року, це дасть їм гарантовані замовлення на кілька років вперед», – сказав міністр.