У Поморському воєводстві прискорили працевлаштування іноземців

У Приморському воєводстві іноземним працівникам зараз набагато легше отримати дозвіл на роботу.

Трудоустройство фото

Документи на працевлаштування іноземців польські роботодавці тепер можуть оформити в рази швидше, ніж це було на початку 2018 року.

Спеціальна група, яка була організована за ініціативою керівника цього великого польського регіону, успішно впоралася чергами і затримками у розгляді заявок на працевлаштування іноземних громадян.

Директор Відділу громадянських справ іноземців Поморського воєводського управління Мартюш Квидзинский зазначив, що «ситуація була драматична, оскільки в 2016 і 2017 роках число іноземців, які прибували в наше воєводство, росла, як лавина. Дійшло до того, що на початку цього року час очікування на видачу дозволу перевищила шість місяців. Після вжитих заходів, час очікування на видачу рішення скоротилося до трьох тижнів».

Дозволу на тимчасове проживання в Польщі потрібно чекати приблизно вісім місяців, оскільки адміністративні процедури займають значно більше часу, а також вони залежать від висновків, які воєвода повинен отримати від інших інстанцій щодо іноземного громадянина, який подав заявку на проживання.

У цьому році від іноземців прийшло 8 тисяч заявок на працевлаштування в Поморському воєводстві, а заяв про дозвіл на проживання – близько 13 тисяч. Найчисленнішою групою іноземних працівників, які хочуть отримати дозвіл на проживання і працевлаштування, є громадяни України.

Джерело: www.eurabota.ua