Словацькі роботодавці дарують своїм робочим подарунки на Різдво, але не всім

Подарунок на Різдво – це додаткова виплата роботодавцями для мотивації своїх співробітників, але згідно інформації, опублікованої на порталі Platy.sk додаткова, так звана тринадцята зарплата, буде виплачена в кінці року тільки 17% співробітників по всій країні. У середньому щедрі роботодавці виплачують 787 євро. Для працівників ця зарплата зазвичай становить до 80% від базової місячної заробітної плати.

тринадцатая зарплатаБільшість працівників у Словаччині не мають такого фінансового бонусу, оскільки додатковий оклад, а також сезонні винагороди надаються роботодавцями на добровільній основі, і величина встановлюється кожним роботодавцем на свій розсуд. Однак є відмінності між цими двома преміальними виплатами: тринадцята зарплата узгоджується в трудовому або колективному договорі, компанія зобов’язується регулярно виплачувати певну суму.

Сезонні винагороди виплачуються на добровільній основі, якщо період для компанії був складний, то працівник взагалі ніякої премії може і не отримати. Передноворічні виплати найбільше сподобаються співробітникам в інформаційній і комунікаційній сферах, розмір премії становить до 90% від їхньої середньої базової прибутку, вони справжні щасливчики з везунчиків.