Промислове виробництво в Китаї виросло більше, ніж очікувалося

“Промислове виробництво в Китаї виросло більше, ніж очікувалося, а роздрібні продажі продовжили відновлюватися, хоча і більш повільними темпами, ніж очікувалося, минулого місяця. Про це свідчать дані, опубліковані сьогодні Національною статистичною службою”,- повідомляє Reuters.

ЗМІ відзначають, що друга за величиною економіка світу відновлюється після спаду, викликаного новою пандемією коронавіруса. Промислове виробництво Китаю в жовтні зросло на 6,9%. Аналітики очікували, що середнє зростання складе 6,5 відсотка.

Роздрібні продажі виросли на 4,3 відсотка з прогнозованих 4,9 відсотка. У вересні зростання було нижче – 3,3 відсотка.

Продажі автомобілів в Китаї виросли на 12,5%.

Інвестиції в основний капітал в країні збільшилися в січні-жовтні на 1,8 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Китай почав відновлюватися після рецесії, викликаної новим коронавірусом, раніше, ніж інші великі економіки. Зростання валового внутрішнього продукту в третьому кварталі склало 4,9 відсотка в річному обчисленні. “Річний економічний ріст Китаю може впасти до трохи більше 2 відсотків в цьому році – найнижчого рівня за більш, ніж три десятиліття, але набагато більше, ніж в інших провідних країнах”, – повідомляє Reuters.