Адвокати Трампа хочуть призупинити імпічмент

Адвокати президента США Дональда Трампа закликали негайно припинити процес імпічменту. Про це повідомляє АР.

Це стало зрозуміло з їх заключних виступів на даному етапі процесу.

Адвокати президента США закінчили тим, що висунули свої аргументи в Сенат в рамках процесу імпічменту проти Трампа.

Вони ще раз повторили, що справа була політичною. Вони не пропустили звинувачення демократів у бажанні змінити результати президентських виборів.

Опозиція Сенату, зі свого боку, хоче, щоб були представлені нові докази і допитані нові свідки. Це складно виконати.

Республіканська партія США не зможе скоротити слухання у справі про імпічмент президента Дональда Трампа, блокуючи свідчення, заявив лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл.

Деякі представники республіканців готові підтримати бажання демократів вислухати свідчення колишнього радника президента з національної безпеки Джона Болтона та інших свідків, що позбавляє республіканців кількості голосів, необхідних для блокування.

Такий розвиток подій може стати серйозною перешкодою для завершення процесу швидкого виправдання, необхідного для захисту Трампа.

Скандал вибухнув у США після того, як анонімний інформатор повідомив про тиск Дональда Трампа на українського лідера Володимира Зеленського, переконавши українську владу провести розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

У грудні 2019 року Палата представників розпочала імпічмент Трампа за двома пунктами – зловживання владою та перешкода Сенату.