Норвезька парламент став жертвою кібератаки

Норвезьке телеграфне бюро заявило, що парламент Норвегії став жертвою хакерів через проблеми з програмним забезпеченням Microsoft Exchange Server.

Масштаби кібератаки поки не відомі, але деякі дані були вкрадені.

Згідно із заявою, опублікованою сьогодні парламентом Норвегії, атака була викликана використанням програмного забезпечення Microsoft – проблема, що має міжнародний характер.

На даний час не ясно, чи є зв’язок між останньою справою і нападом на парламент на початку осені минулого року, в якому звинувачуються російські хакери. У парламенті заявили, що парламент не має інформації про те, хто стоїть за нападом, і розслідування буде проводити поліція.

2 березня Microsoft випустила оновлений Exchange Server. Ряд приватних компаній в Сполучених Штатах, які використовують це програмне забезпечення, були атаковані хакерами з групи під назвою Hafnium Corporation. Можливо, це пов’язано з Китаєм.

За даними Bloomberg, передбачувані кіберзлочинці намагаються заразити якомога більше комп’ютерів, перш ніж компанія зможе повністю захистити своїх клієнтів. За словами джерела, знайомого з подробицями розслідування, на сьогоднішній день більше 60 000 структур по всьому світу, які використовують продукти Microsoft, постраждали від дій хакерів.