Оттава оголосила надзвичайний стан

“Мер канадської столиці Оттави Джим Уотсон оголосив надзвичайний стан після того, як близько 500 вантажівок та транспортних засобів з “Конвоєм свободи” продовжили марш вулицями канадської столиці на знак протесту проти обов’язкової вакцинації”, – повідомляє Fox News.

«Оголошення надзвичайного стану відображає серйозну небезпеку для мешканців, що створюється демонстраціями, що продовжуються, і наголошує на необхідності підтримки з боку уряду», — йдеться в заяві.

Надзвичайний стан дає місту більше гнучкості у забезпеченні безпеки своїх мешканців.

Раніше мер повідомив про те, що влада та поліція канадської столиці втратили контроль над ситуацією з протестами.

Шеф поліції Пітер Слолізаявіл про нестачу співробітників для припинення демонстрації.

За даними правоохоронних органів, у суботу до акції протесту приєдналися місцеві жителі та громадяни, які прибули з інших міст, внаслідок чого кількість протестувальників досягла 5 тисяч осіб.

Поліція Оттави заявила, що за суботу та неділю було виписано понад 450 штрафів за різні порушення та порушено 97 кримінальних справ.

Нагадуємо, що демонстрації продовжуються вже понад 10 днів.

Учасники акцій протесту, які проходять у багатьох містах Канади, вимагають від федеральної та регіональної влади скасувати пов’язані з пандемією обмеження.

Тисячі демонстрацій пройшли у канадських містах, зокрема у Фінансовому центрі Торонто.

У той час, як повідомлення ЗМІ описують громадську підтримку водіїв вантажівок, що протестують, прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що громадськість обурена шумом і вандалізмом серед протестувальників. Проте він пообіцяв не кидати проти них армію.