80 років по тому біля берегів Норвегії був виявлений нацистський крейсер

“Нацистський крейсер часів Другої світової війни, що був торпедований і затонув біля берегів Норвегії в 1940 році, був випадково виявлений на глибині 490 метрів під час перевірки підводного електричного кабелю. Про це повідомили інженери, що виявили уламки корабля”,- повідомляє AFP.

«Іноді ми знаходимо історичні останки. Але я ніколи не знаходив нічого більш цікавого»,- сказав Пітер Хоберстад, головний інженер норвезького енергетичного оператора Statnett.

174-метровий німецький військово-морський корабель «Карлсруе» брав участь в норвезькому вторгнення під час Другої світової війни.

Після висадки десанту 9 квітня 1940 корабель був вражений норвезької артилерією, а потім торпедований британським підводним човном. Німецький капітан наказав потопити судно у порту Крістіансанн.

“Три роки тому гідролокатор Statnett виявив непізнаний об’єкт біля високовольтного кабелю між Норвегією і Данією, але тоді у інженерів компанії не було часу на розслідування”, – пояснили в Statnett. Але недавно, після шторму в цьому районі, була відправлена ​​група для огляду уламків за допомогою пульта дистанційного керування.

Корабель виявили приблизно в 15 метрах від підводного кабелю.

Пізніше Норвезька морський музей підтвердив, що знайдений корабель, безсумнівно, “Карлсруе”. Корабель знаходиться в 13 морських милях від Крістіансанна.

Побудований в Кілі на півночі Німеччини, крейсер був спущений на воду в 1927 році.