Французи вважають ляпас Макрона ганьбою для Франції

Більшість французів в соціальних мережах охарактеризували вчорашній напад на Еммануеля Макрона, як приниження для країни на міжнародній арені.

На Макрона напали в департаменті Дром на південному сході Франції, куди він поїхав в рамках свого регіонального турне, коли він підійшов привітати присутніх.

BFM TV і RMC розмістили в Твіттері відео, на якому чоловік в зеленій футболці, окулярах і в масці кричить «A Bas La Macronie» ( “Геть макроновську Францію”), а потім б’є Макрона по обличчю до того, як втрутилася охорона.

Охоронці Макрона повалили чоловіка на землю і відвели від нього президента.

Незабаром після цього прем’єр-міністр Жан Кастекс заявив Національним зборам, що, хоча демократія означає дебати і законні розбіжності, «вона ні в якому разі не повинна означати насильство, словесну агресію і тим більше фізичний напад».

Коментуючи новину на сайті Фігаро, французи висловили жаль з приводу того, що сталося, а також поділилися своєю думкою.

«Ганьба! За Францію і французів! Ми ніколи не падали так низько. Весь світ сміється над нами, коли відео розповсюджується в соціальних мережах! Ми наважилися принизити президента республіки! » – написав один з користувачів. «Це відео розважить всіх в Китаї, Росії і Білорусі», – йдеться в іншому коментарі.

«Можливо, вам не подобається Макрон, але такий вчинок абсолютно непростимий. У певному сенсі це агресія проти всього французького народу», – уклав один з читачів публікації. При цьому деякі користувачі не пропустили нагоди з іронією прокоментувати те, що трапилося.