«Знову все серйозно»: Австрія розширює вимоги носіння масок

“Австрія відреагувала на зростання числа випадків коронавіруса, зажадавши обов’язкове носіння масок у більшості громадських місць, включаючи всі магазини і шкільні коридори (за винятком самих класів). Уряд також обмежує кількість учасників закритих приватних заходів до 50”, – повідомляє Reuters.

Австрія швидко впоралася з першою хвилею інфекції, ввівши в середині березня блокаду, яка через місяць почала слабшати. Але з кінця червня число випадків коронавіруса знову почало зростати, досягнувши в четвер найвищого рівня з кінця березня.

«Ситуація знову стає серйозною. В останні тижні число випадків захворювання продовжує зростати», – заявив канцлер Себастьян Курц на прес-конференції, оголосивши про нові заходи. «Ще раз закликаю вас бути обережними», – продовжив він, додавши, що офіціантам також доведеться носити маски. Нові заходи набудуть чинності в понеділок.

Заходи без місць, включаючи приватні урочистості, будуть обмежені до 50 осіб в приміщенні і 100 на відкритому повітрі.

Професійно організовані заходи з місцями будуть обмежені до 1500 чоловік в приміщенні і 3000 на відкритому повітрі в порівнянні з нинішнім лімітом до 5000 і 10000 відповідно.

“Наша мета – уникнути другої блокади Австрії. Однак ми доб’ємося успіху тільки в тому випадку, якщо всі виконають свою частину”, – підкреслив Курц, додавши, що заходи будуть ще більш жорсткими, якщо кількість інфікованих буде продовжувати зростати.