Північна Корея провела чергове ракетне випробування

“Північна Корея провела нове ракетне випробування”, повідомляє Reuters. Імовірно, було запущено балістичну ракету.

Це третє ракетне випробування КНДР менш ніж за 10 днів. Попередні дві ракети було оголошено комуністичним режимом гіперзвуковими ракетами.

За даними Генштабу Південної Кореї, сьогоднішня ракета була випущена на схід від Корейського півострова. За даними берегової охорони Японії, ймовірно, ракета впала і зараз встановлюється місце падіння.

Ракету було запущено о 14:55 за місцевим часом.

Незважаючи на міжнародні санкції проти Пхеньяна у зв’язку з його програмами зброї, він продовжує випробування. Попередні два відбулися 5 та 11 січня. На другому був присутній лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

Друге випробування спричинило санкції США проти п’яти північнокорейських офіційних осіб, пов’язаних із ракетною програмою.

Представник міністерства закордонних справ Північної Кореї негайно дорікнув США у навмисному загостренні ситуації. Тепер, у зв’язку з новим випробуванням ракети і особливо у зв’язку з інформацією про падіння ракети, кораблям у районі між Корейським півостровом та Японією, а також у Східно-Китайському морі та північній частині Тихого океану рекомендується бути обережними та повідомити владу, якщо вони побачать невідомий предмет.

Північна Корея захищає свої ракетні випробування як законне право на самооборону. Державне інформаційне агентство Північної Кореї заявило, що нещодавня розробка нового типу північнокорейської зброї була частиною зусиль щодо модернізації національного оборонного потенціалу і не була спрямована проти конкретної країни або для заподіяння шкоди безпеці сусідніх країн.