Виборча кампанія в Чехії почалася

“Прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш офіційно оголосив про початок виборчої кампанії ANО, своєї популістської партії. Його основний посил полягає в тому, що він не дозволить афганським мігрантам в’їхати до Чехії”, – повідомляє Reuters.

ANО обіцяє, що вони не піддадуться ніякому тиску Брюсселя і тим самим продемонструють, що можуть захистити національні інтереси країни, рівень життя і культуру. Сам Бабіш, якому 2 вересня виповнилося 67 років, заявив, що поки він є прем’єр-міністром країни, нелегальних мігрантів в Чехії приймати не будуть.

Бабіш критикував ЄС не тільки за відсутність стратегії боротьби з нелегальною міграцією, а й за те, що він не включив Болгарію, Румунію, Хорватію та Сербію до Шенгенської зони. Прем’єр-міністр Чехії підкреслив, що його уряд пропонує розширити Шенген, щоб включити в нього ці чотири країни.

За останніми даними, ANО лідирує в опитуваннях, користуючись підтримкою 30%, хоча Бабіш звинувачується в конфлікті інтересів на мільйони євро в європейських проектах конгломерату, який тільки формально управляється трастовими фондами.