ППО США і Канади “насторожилися” через російські Ту-142 біля Аляски

Північноамериканське командування повітряно-космічної оборони (NORAD) заявило, що воно ідентифікувало і відстежило два російських Ту-142, які увійшли в розпізнавальну зону ППО Аляски в понеділок.

Підкреслюється, що російські літаки «не заходили в суверенний повітряний простір США або Канади», а в даний час знаходяться «в міжнародному повітряному просторі».

«Як завжди, NORAD залишається пильним і готовим захистити суверенний повітряний простір Канади і Сполучених Штатів, щоб обмежити і усунути потенційні загрози для наших повітряних і морських підходів», – йдеться в заяві американських військових.

Раніше в прес-службі Північного флоту Росії уточнювали, що два літаки Ту-142 пролетіли над Північним, а також над Баренцовим морем. Було відзначено, що на початковому етапі польоту над Баренцовим морем їх супроводжували екіпажі винищувачів Су-33. Тривалість польоту склала близько 11 годин. Під час польоту над Норвезьким і Північним морями їх супроводжували винищувачі ВПС Норвегії і Великобританії.