Близько 100 зниклих безвісти після обвалення багатоповерхівки в Нігерії

Щонайменше шестеро людей загинули в комерційній столиці Нігерії, Лагосі, після обвалення високої будівлі, що будується. Про це повідомив голова МНС.

Обвалення будівель звичайні в густонаселеній країні Африки, де правил не дотримуються, а будівельні матеріали часто не відповідають стандартам.

Після інциденту, що відбувся вчора, почалися пошуки і порятунок тих, хто вижив.

«Наразі всі рятувальники перебувають на місці події, і пошуково-рятувальні роботи продовжуються», – сказав місцевий державний службовець Олуфемі Оке-Осанінтолу, додавши, що зараз кількість загиблих складає шість осіб.

Чотирьох людей було врятовано живими, а троє інших отримали медичну допомогу на місці з легкими травмами.

За словами очевидців, до 100 людей зникли безвісти після того, як обвалився розкішний багатоквартирний будинок, внаслідок чого робітники опинилися у пастці під купою уламків.

Рятувальники використовують екскаватори, щоб просіяти купи подрібненого бетону та понівеченого металу, на які розсипався будинок.

Президент Мухаммаду Бухарі закликав активізувати зусилля щодо порятунку та повідомив, що служби екстреної допомоги, включаючи лікарні, підключилися до операції.

Будівля, що обрушилася, була частиною трьох веж, побудованих приватною будівельною компанією Fourscore Homes, яка в брошурі для клієнтів обіцяла забезпечити «спосіб життя без стресу, доповнений почуттям дорогого готелю».