Протестувальники в Лівані перекривають дороги через економічний колапс

За повідомленням Reuters, протестуючі, деякі з яких палили шини, заблокували дороги в різних частинах Лівану на знак протесту проти економічного колапсу в країні через кілька днів після того, як ліванський фунт упав до нового мінімуму.

Економічна криза в Лівані, що вибухнула у 2019 році, призвела до бідності понад трьох чвертей населення, а вартість місцевої валюти впала більш ніж на 90%.

Дороги були заблоковані через палаючі покришки в центрі столиці, Бейруті, місті Тріполі на півночі Лівану та місті Сідон на півдні країни.

З того часу, як уряд прем’єр-міністра Наджиба Мікаті був призначений у вересні після, більш ніж року політичного глухого кута, що посилило кризу, не було досягнуто жодного прогресу.

Субсидії були скорочені майже на всі товари, включаючи паливо та ліки, що призвело до зростання цін, у той час як основні послуги, такі як охорона здоров’я, розвалилися.

Основна увага кабінету приділялася поновленню переговорів із Міжнародним валютним фондом, необхідні отримання іноземної допомоги. Але угоди про життєво важливі фінансові суми, необхідні для початку переговорів, не досягнуто.