Нова Зеландія відкривається світу після року блокад

“Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила сьогодні, що її уряд вивчає способи відновлення зв’язку зі світом після більш, ніж року примусового закриття кордонів через пандемію”, – повідомляє Reuters.

Новій Зеландії вдалося ліквідувати коронавірус в межах своїх кордонів за допомогою суворих заходів, але країна з 5 мільйонами жителів виявилася ізольованою від решти світу. Оскільки більшість ключових працівників зараз проходять вакцинацію, а вакцинація решти населення починається в липні, уряд вже готує план відкриття країни.

Ардерн сказала, що Нова Зеландія почала відновлювати контакти, дозволивши поїздки в карантин з сусідньої Австралією і островами Кука в південній частині Тихого океану, і розглядає можливість додаткових поїздок.

За словами Ардерн, з минулого місяця більше 70 000 чоловік приїхали до Нової Зеландії з Австралії і більше 57 000 повернулися. Однак вона зазначила, що впровадження вакцини в Новій Зеландії не завершено, і кількість країн, для яких вона може бути безпечно відкрита, також обмежена.

Нова Зеландія оголосить свій річний бюджет наступного тижня, який, за словами Ардерн, продовжить підтримувати відновлення після пандемії, але також отримає більш цілеспрямовані заходи у відповідь.