Вперше італійські спецслужби очолює жінка

“64-річна Елізабет Беллоні – новий директор італійських спецслужб. Вона замінила їх нинішнього боса Дженнаро Веккьоні”, – повідомляє 24 Chasa.

Про призначення Беллоні главою Департаменту інформації з безпеки оголосив прем’єр-міністр Маріо Драгі. Перед цим він заслухав думку міністерського комітету безпеки республіки.

Беллоні, яка родом з Риму, раніше була першою жінкою-генеральним секретарем Міністерства закордонних справ. Вона займала цю посаду п’ять років.

Беллоні була «піонером» у всьому, що вона робила, з дитинства. У той час вона була першою ученицею, яку прийняли разом з іншою дівчиною в школу єзуїтів Массіміліано Массімо, де навчався сам Драгі і куди раніше брали тільки хлопчиків.

Беллоні отримала диплом з політології в 1982 році, а потім стала дипломатом і послом.

У Міністерстві закордонних справ Беллоні спочатку очолювала так званий Кризовий штаб, який займається викраденням італійських громадян в Іраку і Афганістані. Також вона очолювала Головне управління з питань співробітництва та розвитку, була главою кабінету міністра закордонних справ, а потім генеральним секретарем міністерства. Це все посади, які до неї займали тільки чоловіки.