Нове припинення вогню на сході України було порушено понад 100 разів всього за кілька днів

“Нове припинення вогню в східній Україні, яке вступило в силу на цьому тижні, потрясло більш ніж 100 порушеннями всього за кілька днів”, – повідомила Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), цитована DPA.

ОБСЄ, яка є незалежним спостерігачем в конфлікті між українською армією і проросійськими повстанцями, заявила, що порушення були зосереджені в Донецькій області України, в той час, як ситуація в сусідній Луганській області, також залученої до конфлікту, залишається відносно спокійною.

ОБСЄ “зареєструвала 111 порушень режиму припинення вогню, все в Донецькій області, включаючи 21 вибух”, – йдеться в повідомленні організації, опублікованому вчора ввечері, без вказівки сторони, що їх зробила.

Українська армія і донецькі повстанські угруповання звинувачують один одного в порушенні угоди про припинення вогню, яке вступило в силу в опівночі в понеділок.

До теперішнього часу за шість років, що минули з початку конфлікту на сході України, було зроблено більше 20 спроб припинення вогню, але всі вони зазнали невдачі.

За оцінками ООН, в результаті конфлікту загинуло понад 13 000 чоловік. З часу вступу в силу останнього перемир’я в понеділок більше повідомлень про вбитих не надходило.