Путін запропонував Порошенкові політичний притулок, але той відмовився

“Президент Росії Володимир Путін запропонував надати політичний притулок колишньому президентові України, а нині депутату Верховної Ради Петру Порошенку”, – повідомляє Sputnik.

Проте Порошенко, якому в нашій країні подають позов за участь у фінансуванні проросійських сепаратистів на сході України у 2014-2015 роках, відмовився.

Колишній український лідер закликав Путіна «раз і назавжди усвідомити, що тут, в Україні, ми впораємося самі», і що давня російська практика «заклопотаності» українською політикою та українськими політиками давно закінчилася.

Порошенко пояснив позов проти нього бажанням його наступника на посаді президента Володимира Зеленського «зробити подарунок Путіну» та закликав його «зосередити свої зусилля та зусилля спецслужб, які зараз більше зайняті Порошенком, ніж російською загрозою», на захисті України.

Декількома годинами раніше російський президент підтвердив, що колись пропонував Порошенкові політичний притулок у Росії, і що ця пропозиція залишається в силі «не тому, що нам подобається чи подобається його політика, а з людського погляду».

Колишнього лідера України звинувачують у державній зраді.

Прокуратура стверджує, що Порошенко, один із найбагатших бізнесменів України, займався продажем вугілля у великих кількостях, а гроші використовувалися для фінансової підтримки проросійських сепаратистів на сході України у період з 2014 до 2015 року. Якщо його визнають винним, то йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Сам Порошенко заявляє про свою невинність та звинувачує свого наступника на посаді президента Володимира Зеленського у спробі дискредитувати його політично, щоб відвернути людей від багатьох проблем країни.