Лінда Томас-Грінфілд призначена послом США в ООН

Сенат США схвалив кандидатуру Лінди Томас-Грінфілд, висунуту президентом Джо Байденом на посаду посла США в ООН, майже через місяць після її слухання. 68-річна Томас-Грінфілд має 35-річний досвід роботи на чотирьох континентах, в першу чергу в Африці.

Дипломат-ветеран отримала 78 голосів проти 20 за підтримки, що перевищує необхідну просту більшість. Всі голоси «проти» виходили від республіканців. Республіканці, які виступали проти її висунення, процитували її виступ в 2019 році, який, на думку деяких, був сприятливим для Пекіна. Однак Томас-Грінфілд і її прихильники кажуть, що вона буде прагнути збільшити вплив США і протидіяти впливу Китаю.

Під час слухань про призначення в кінці січня вона підкреслила важливість відновлення співпраці Сполучених Штатів з Організацією Об’єднаних Націй, що складається з 193 країн, щоб кинути виклик зусиллям Китаю з управління авторитарним порядком денним.

Томас-Грінфілд приєднається до колег з багаторічним дипломатичним досвідом з Великобританії, Франції, Китаю та Росії, які разом з США складають п’ять постійних членів Ради Безпеки ООН.