Ердоган закликав ЄС дотримуватися конвенції з прав людини

Агентство Anadolu повідомило, що президент Туреччини закликав всі країни ЄС, очолювані Грецією, дотримуватися конвенції про права людини і ставитися до мігрантів з повагою.

Ця заява Реджепа Ердогана про події на турецько-грецькому кордоні, де грецькі війська використовують сльозогінний газ і інші засоби для відображення масових спроб мігрантів в’їхати в країну.

Ердоган нагадав, що Сирія прийняла грецьких біженців після того, як їхня країна була окупована нацистською Німеччиною під час Другої світової війни, і показав фотографію газети, що підтверджує прийом, який отримали греки, сказав БТА.

«Одна із дітей на цій фотографії, одна з грецьких дівчаток і хлопчиків, яким дають їжу та одяг, може бути дідом чи бабусею Міцотакіса», – сказав він, маючи на увазі прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

«Греки не повинні забувати, що одного разу їм може знадобитися подібне співчуття», – сказав турецький лідер.

Виступаючи перед парламентською групою правлячої Партії справедливості та розвитку (ПСР), Ердоган також сказав, що Туреччина вже витратила 40 мільярдів доларів на потреби сирійських біженців і витратить більше, якщо буде потрібно.

«Якщо європейські країни хочуть вирішити цю проблему, то вони повинні підтримати наші рішення по Сирії», – сказав Ердоган з посиланням на ТАСС.