«Національний ребрендинг». Нідерланди замість Голландії

«Національний ребрендинг» готується урядом Нідерландів, який хоче, щоб надалі країну англійською мовою називали Нідерландами, а не Голландією. Це не тільки для уніфікації імені під час міжнародних заходів, а й для зміни сприйняття країни.
Зміни будуть внесені з цього року. В рамках нової стратегії країна вже виступить в ролі Нідерландів на Конкурсі Пісні Євробачення в травні 2020 року, а потім на літніх Олімпійських іграх в Токіо. У всіх офіційних матчах під цим ім’ям буде виступати футбольна команда цієї країни.
Проект був підготовлений урядом і схвалений представниками ділового світу і національної туристичної організації. Прес-секретар МЗС в п’ятницю стверджувала, що країні потрібен «більш уніфікований і скоординований» підхід до її власного імені, який, як вона підкреслила, сприятиме розвитку і просуванню внутрішнього експорту, індустрії туризму, спорту та «культури, норм і цінностей» країни .
Влада хоче, серед іншого, щоб завдяки зміні назви їхньої країни іноземні туристи більше не пов’язували її , перш за все, з районом червоних ліхтарів Амстердама і рекреаційним вживанням наркотиків.