Трамп підтвердив плани стосовно виведення американських військ з Іраку

Президент США Дональд Трамп підтвердив свої плани щодо якнайшвидшого виведення всіх американських військ з Іраку, повідомляє Associated Press.

Про це Трамп заявив під час зустрічі з прем’єр-міністром Іраку Мустафою аль-Казими в Білому домі в четвер, на якій вони обговорили способи контролю проіранських ополченців в країні і боротьби з постійною загрозою «сплячих осередків» Ісламської держави.

«Ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли нам не доведеться там перебувати», – сказав Трамп. Він сказав, що сили США скоро будуть виведені, і висловив надію, що вони покинуть країну, яка зможе захистити себе.

На питання про терміни виведення американських військ Трамп звернувся до держсекретаря Майку Помпео, який відповів: «Президент чітко дав зрозуміти, що хоче якомога швидше скоротити наші сили в Іраку до мінімуму. Це завдання, яке він нам поставив і ми працюємо, щоб виконати його».

В даний час в Іраку перебуває понад 5 000 американських солдатів. Минулого місяця генерал США заявив, що, на його думку, Сполучені Штати збережуть свою присутність в країні. Вона буде більш обмежена, але більш тривала.