У Португалії було виявлено близько 800 компаній, в яких працюють нелегальні іммігранти

В результаті перевірки, проведеної в Португалії Відомством у справах Іноземців та Кордонів (SEF), спецслужби країни зафіксували близько 800 компаній, які наймають нелегальних іммігрантів.
Звіт, опублікований в суботу SEF, показує, що з 2018 року 773 комерційних підприємства в Португалії наймали «тисячі іммігрантів», які не тільки нелегально потрапили до Португалії, але і працювали нелегально.
Перевірки, проведені SEF у співпраці з поліцією і державною інспекцією праці, підтвердили, що в переважній більшості випадків нелегальні іммігранти заробляли значно менше, ніж інші португальські працівники. Проте, експлуатовані особи не повідомляли про будь-які зловживання підприємців через страх депортації.
Згідно зі звітом SEF, секторами португальської економіки, де з 2018 року спостерігається найбільша кількість випадків нелегальної зайнятості іммігрантів, є сільське господарство, готельний бізнес і сектор громадського харчування.
Найчисленніша група нелегальних іммігрантів в Португалії з країн Азії та Африки, особливо з колишніх колоній цієї країни. Багато нелегальних працівників також з Бразилії.
Як повідомив PAP економіст з Лісабона Мігель Монтейру, через низький рівень народжуваності в Португалії в останні роки місцеві підприємці все частіше шукають працівників серед нелегальних іммігрантів. Він також зазначив, що «часткова провина за величезну кількість нелегальних іммігрантів на португальському ринку праці лягає на місцеву державну адміністрацію, яка закриває очі на подібну практику».
За оцінками партії «Лівий блок», близько 30000 чоловік живуть в Португалії без дійсних документів.