Непал стає популярною туристичною країною

За підсумками 2018 року, кількість туристів з різних країн світу, які побували в Непалі, збільшилася на рекордні 25 відсотків.

Одна з найбільш високогірних країн світу в минулому році встановила новий рекорд за кількістю прийнятих туристів. Як повідомили в міністерстві туризму Непалу, протягом 2018 року в країні побувало найбільше число іноземних туристів, яке коли-небудь було зафіксовано – 1 мільйон 170 тисяч осіб. Міністр туризму Непалу Рабіндра Адхікарі зазначив, що для туристичної галузі економіки країни – це чудовий результат.

Для гірської країни, яка не має багато природних ресурсів, один з небагатьох реальних способів поповнення державного бюджету – розвиток туристичного сектора економіки.

Крім того, що гості з усього світу приїжджають помилуватися старовинними пам’ятками архітектури. Звичайно, головна мета іноземних туристів – Гімалаї, найвищі гори в світі. Серед туристів багато альпіністів, які мріють підкорити Еверест і інші вершини висотою понад 8 тисяч метрів.

Також в 2018 році поставлений ще один рекорд – вершину Евересту досягли 807 альпіністів, 563 з яких починали сходження на найвищу вершину світу з Непалу.

Великої шкоди туристичній галузі країни завдав руйнівний землетрус в 2015 році. Після природного катаклізму доходи від туризму впали на третину, але протягом декількох років швидко відновилися.

За даними Всесвітньої ради подорожей та туризму, іноземні гості, які приїжджають в Непал, дали можливість створити мільйон робочих місць.

Нагадаємо, раніше ми писали про доходи Грузії від міжнародного туризму, які за підсумками 11 місяців 2018 року перевищили 3 мільярди доларів.

Джерело: www.news.eurabota.ua

21.01.2019