З п’ятниці Австрія вводить обов’язкову онлайн-реєстрацію перед в’їздом до країни

З п’ятниці Австрія вводить обов’язкову онлайн-реєстрацію перед в’їздом до країни. Вимога поширюється також і на громадян Австрії. Залишається десятиденний карантин, який можна припинити при негативному результаті ПЛР після п’ятого дня.

Постанова передбачає виключення: люди, які в’їжджають до Австрії щодня по роботі, транзитом і прибувають за терміновими сімейними обставинами, звільняються від реєстрації та карантину.

Люди, які приїхали з країни з низьким рівнем захворюваності коронавірусом, не підлягають карантину, але повинні бути зареєстровані. Список цих країн постійно оновлюється в залежності від епідемічної ситуації в них.

При онлайн-реєстрації потрібно буде вказати ім’я, контактні дані та точне місцезнаходження до в’їзду в Австрію. Це дозволяє запобігти втечі з карантину, наприклад, для людини, яка переїжджає зі Швеції через Фінляндію до Австрії і, таким чином, збігає з карантину.

Крім того, слід вказати адресу і, по можливості, передбачувану тривалість перебування в Австрії. Якщо людина пройшла за кордоном тест ПЛР, що є обов’язковою умовою для виходу з карантину під час відрядження, вона може подати його в електронному вигляді при реєстрації.

Форма доступна на сайті www.oesterreich.gv.at німецькою та англійською мовами. З 15 січня люди, що в’їжджають до Австрії повинні подати до органів прикордонного контролю в електронному або паперовому вигляді підтвердження заповненої та відправленої форми.

Вчора ввечері інформація була відправлена ​​в електронному вигляді 200 000 зареєстрованих австрійців, які проживають за кордоном, i 2 500 зареєстрованим туристам. Мета нового запобіжного заходу – відстежувати контакти в разі зараження коронавірусом.