Байден вже підписав 15 наказів

У перші години свого перебування на посаді президента Джо Байден підписав 15 указів, в яких були зроблені кроки до радикальних змін у зовнішній і внутрішній політиці США.

Інформаційні агентства повідомляють, що одним з документів він наказав повернути Сполучені Штати до Паризької угоди з клімату.

Крім того, Байден підписав наказ про повернення США до Світової організації охорони здоров’я та зняв заборону на в’їзд громадян з деяких переважно мусульманських країн.

Виконуючи свою обіцянку боротися з пандемією, 46-й президент також підписав документ, який зобов’язує носити маски в федеральних установах і на інших федеральних територіях протягом 100 днів.

Джо Байден також підписав наказ  про припинення будівництва стіни на кордоні з Мексикою і відкликав дозвіл на будівництво нафтопроводу Keystone XL.

“Підписавши 15 указів і дві президентські записки, він безпрецедентно просувається в своєму порядку денному”, – зазначає BBC.

Для порівняння: за перші два тижні свого терміну Дональд Трамп видав вісім указів, а Барак Обама – 9.

Відразу після церемонії інавгурації президент Джо Байден опублікував свій перший твіт з облікового запису @POTUS, який є офіційним профілем американського президента в соціальній мережі Twitter: «Не можна втрачати час, коли мова йде про подолання криз, з якими ми стикаємося».