Рохані: Якби не Солемані, Лондон не був би в безпеці

«Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав припинити бойові дії під час телефонної розмови з президентом Ірану Хасаном Рохані»,- цитує прес-секретаря уряду Sky News.

Телефонна розмова тривала 20 хвилин.

Прес-секретар зазначив, що Джонсон підкреслив прихильність Лондона до участі Ірану в ядерній угоді.

«Прем’єр-міністр сьогодні вранці розмовляв з президентом Ірану Рохані. Вони обговорили ситуацію в регіоні після смерті Кассема Солемані і необхідність припинення військових дій»,- сказав прес-секретар.

«Прем’єр-міністр підкреслив прихильність Великобританії до дотримання положень ядерного угоди і налагодженню діалогу із запобігання розповсюдженню ядерної зброї та зниження напруженості»,- додав він.

Рохані закликав уряд Великобританії серйозно розглянути свою позицію щодо вбивства Солемані.

«Якщо США допустять ще одну помилку, вони отримають дуже небезпечний удар у відповідь»,- попередив Рохані. Він вважає, що американці і Білий дім не знають регіон, і що причина всіх проблем на Близькому Сході пов’язана з виходом США з ядерної угоди і їх незаконною діяльністю.

Нагадаємо, що у вівторок Іран випустив понад десяток балістичних ракет по іракським базам з американськими військами. Атака була відповіддю на вбивство іранського генерала Кассема Солемімані в Багдаді.