Токіо: Абе закликав Рохані дотримуватися ядерної угоди

«Японський прем’єр Сіндзо Абе попросив президента Ірану Хасана Рохані, щоб його країна виконала свої зобов’язання щодо ядерної угоди 2015 року. І тоді Японія зробить все можливе для забезпечення стабільності на Близькому Сході»,- повідомляє Reuters.

«Японія зробить все можливе, щоб знизити напруженість і стабілізувати ситуацію на Близькому Сході»,- сказав Абе Рохані на початку зустрічі двох лідерів у Токіо.

«Що стосується Ірану, я дуже сподіваюся, що країна повністю виконає ядерну угоду і зіграє конструктивну роль у забезпеченні миру і стабільності в регіоні»,- додав він.

На зустрічі Рохані попросив Абе попрацювати з іншими країнами, щоб допомогти їм підтримати угоду щодо ядерної програми Тегерана.

«Зрозуміло, ядерна угода є дуже важливою для Ірану»,- підкреслив Рохані, критикуючи односторонній і безрозсудний вихід Сполучених Штатів з ядерної угоди.

Японія була провідним покупцем іранської нафти до того, як США ввели санкції проти Ісламської Республіки.

Абе також висловив серйозну стурбованість з приводу рішення Рохані частково вийти з ядерної угоди. Прем’єр-міністр Японії закликав свого токійського гостя утриматися від таких кроків, які підривають угоду.