Євросоюз чекає від Великобританії реальних дій по Brexit

Минулого тижня керівництво Європейського Союзу досить жорстко оцінив стан переговорів з питань виходу Великобританії з співдружності.

Руководство Европейского Союза фото

У заяві наголошується, що сторонам на даному етапі переговорного процесу поки не вдається досягти хоч якогось прогресу в ключовому питанні – кордоні з Ірландією після того, як Британія покине ЄС. У документі всерйоз розглядається варіант виходу Сполученого Королівства з блоку без угоди.

У заяві підкреслюється, що уряд Терези Мей має підготувати «реалістичні та обґрунтовані пропозиції» про майбутніх відносинах з Євросоюзом після Brexit.

У керівництві ЄС чекають від уряду Британії конкретних і детальних пропозицій, щоб найближчим часом знайти рішення, яке було б прийнятним для обох сторін, враховуючи намір прем’єр-міністра Терези Мей відразу вийти з митного союзу з ЄС.

Головний дипломат ЄС з Brexit Мішель Барньє сказав, що «величезні і серйозні розбіжності залишаються, зокрема, в ірландії та Північної Ірландії». Він запросив британських чиновників повернутися до Брюсселя в понеділок для відновлення переговорів.

Глава Європейської ради Дональд Туск розповів журналістам, що «попереду багато роботи, і найскладніші завдання все ще не вирішені. Це останнє попередження, щоб покласти всі карти на стіл».

Джерело: www.eurabota.ua