Каліфорнія оголосила про кризову ситуацію з бездомними в штаті

У відповідь на зростаючу кризу на міських вулицях Каліфорнії губернатор Гевін Ньюсом намагається створити фонд в 750 мільйонів доларів, щоб допомогти бездомним і штату негайно встановити намети і трейлери, повідомляє Reuters.

Губернатор зазначив, що гроші, якщо вони будуть схвалені в бюджеті на 2020-21 роки, будуть розподілені по великих містах, таких як Лос-Анджелес і Сан-Франциско, а також невеликим громадам, щоб платити орендну плату за бездомних і створювати більше тимчасового житла .

«Штат Каліфорнія розглядає бездомність як надзвичайну ситуацію, тому що це так», – заявив демократ Ньюсом, оголошуючи про свої пропозиції щодо бюджету.

“Каліфорнійці вимагають, щоб всі рівні управління – федеральні і місцеві – робили все можливе, щоб вивести людей з вулиць і забезпечити можливість лікування зловживання наркотиками, алкоголем, психологічних консультацій, отримання хоча б тимчасового житла”, – пояснює губернатор.

На додаток до 750 мільйонам доларів в бюджеті, Ньюсом також шукає 695 мільйонів доларів в федеральному і приватному фінансуванні в рамках програми “Medicaid” в Каліфорнії до 2022 року для поліпшення медичних послуг для бездомних.

Президент США Дональд Трамп уже кілька місяців критикує бездомних в Каліфорнії. Під час візиту в Сан-Франциско і Лос-Анджелес у вересні Трамп сказав, що умови, в тому числі сміття, фекалії і голки, залишені бездомними, підривають престиж міста.