Людина, яка кине виклик Макрону на виборах у Франції

Ультраправий Ерік Земур вийде до другого туру президентських виборів у Франції і стане основним противником Еммануеля Макрона, згідно з новим опитуванням, яке цитує Reuters.

Згідно з опитуванням, проведеним Французьким інститутом громадської думки для Le Figaro, Земур виграє 17% у першому турі, випередивши національного лідера Марін Ле Пен (16%), яка донедавна вважалася другим. Попередні прогнози Еммануеля Макрона – 25%.

Ще один потенційно сильний кандидат – Ксав’є Бертран із правої Республіканської партії, який, згідно з прогнозами, отримає 13 відсотків голосів у першому турі. Однак спочатку він має отримати право представляти свою партію на первинних виборах.

Поки що ні Макрон, ні Земур офіційно не оголосили про свою участь у виборах, але Земур, як очікується, зробить це найближчим часом. “Все готово. Мені просто потрібно вирішити натиснути кнопку. Я вирішую, коли та як», – сказав він.

Ерік Земур останнім часом набув великої популярності своїми провокаційними та популістськими коментарями про іслам, іммігрантів та місце жінок у суспільстві. Наприклад, нещодавно він сказав, що жінки заробляють менше за чоловіків, тому що вони обирають низькооплачувану роботу.

Земура має два обвинувальних вироки за використання мови ворожнечі та розпалювання расового насильства.

Президентські вибори у Франції відбудуться у квітні 2022 року.