Сотні членів Ісламської держави заарештовані і чекають суду в Туреччині

Турецькі сили безпеки нанесли важкий удар по терористичній організації Ісламська держава, захопивши в липні 187 підозрюваних членів групи в ході операцій в країні.

Згідно з офіційною інформацією, ці операції зірвали плани групи атакувати турецьку столицю Анкару, мегаполіс Стамбул та інші міста.

Серед захоплених кілька іноземців. Документи, зброя і боєприпаси, що належали організації, були вилучені.

За даними турецької влади, 19 з заарештованих підозрюваних були засуджені, другі були депортовані, а треті знаходиться під слідством.

Більшість підозрюваних членів Ісламської держави були захоплені в Стамбулі. В ході спільної операції турецької розвідки і поліції в Анкарі 18 осіб були заарештовані за підозрою в приналежності до терористичної організації, всі громадяни Іраку. 73 людини були заарештовані в Стамбулі.

У Діярбакирі сили безпеки захопили дев’ять осіб, які планували теракт під час мусульманського свята Ід аль-Адха в місті.

У Килісі, прикордонному районі з Сирією, турецькі сили безпеки заарештували чотирьох жінок російського походження, яких розшукував Інтерпол, за звинуваченням у приналежності до терористичної організації Ісламська держава, і громадянина Франції, який також знаходився в червоному списку.

В цілому 49 членів Ісламського держави були захоплені в містах Адана, Самсун, Конья, Османие, Бурса і Газіантеп.