Лікарі в Парижі хочуть, щоб школи закрилися, інакше їм доведеться вибирати, кого рятувати

“Лікарні в Парижі наближаються до точки переповнення через прийняття зростаючого числа людей, інфікованих коронавірусом”, – повідомляє AFP.

«Ви відчуваєте почуття гніву, коли потрапляєте до ситуації, яка змушує вас займатися медициною в разі лиха», – сказав старший співробітник лікарні на ім’я Ремі Саломон.

«Через 10 або 15 днів ми можемо бути вражені», – сказав він новинному каналу BFMTV, закликаючи до нової блокаді, включаючи закриття шкіл.

Сьогодні 41 директор лікарняних кризових центрів підписали відкритого листа, в якому йдеться: «Ми не можемо мовчати, не порушивши клятву Гіппократа, яку ми колись дали». Їх заява була опублікована в тижневику Du Dimanche, і в листі говорилося, що вони готуються до рішень, які вимагають відмови пацієнтам доступу до інтенсивної терапії.

«Це рішення буде застосовуватися до всіх пацієнтів, Covid і non-Covid, зокрема, для доступу дорослих пацієнтів до інтенсивної терапії», – написали вони.

Лікарі заявили, що вони «ніколи не знали про таку ситуацію, навіть під час найжахливіших (терористичних) атак за останні роки». Вони відзначили, що такий відбір вже почався, і лікарні змушені відкласти хірургічні процедури.

«У найближчі дні ці зміни посиляться, і найближчим часом будуть проводитися тільки екстрені процедури», – попередили медики.

Міністр охорони здоров’я Олів’є Веран зустрівся з медиками, заявивши, що він «обізнаний про вплив на відділення інтенсивної терапії і хоче підтримувати їх на максимальному рівні, щоб уникнути все більш жахливих рішень при наданні допомоги».

За словами джерела AFP, найближчим часом уряду може знадобитися прийняти «додаткові заходи».

У щоденній газеті Le Monde дев’ять провідних лікарів невідкладної допомоги писали: «Змушуючи опікунів вирішувати, який пацієнт повинен жити, а який пацієнт повинен померти, не даючи нічого зрозуміти, уряд лицемірно ухиляється від відповідальності перед громадськістю нести відповідальність за наслідки своїх політичних рішень для здоров’я”.