Кількість смертей від COVID-19 у всьому світі перевищила 6000

За даними AFP з посиланням на офіційні джерела, сплеск смертності від коронавірусу в Іспанії збільшив світовий показник до більш ніж 6000 чоловік.

Загальна кількість смертей у світі збільшилася до 6 366 після того, як в Іспанії зареєстрували 105 нових випадків смерті від вірусу, з 159 844 інфекціями.

У той час як Китай залишається країною з найвищим числом загиблих – 3 199, пандемія в даний час поширюється більш швидкими темпами в Європі, причому 1907 людей загинули в найбільш постраждалій країні континенту – Італії.

Австрія виділяє 4 мільярди євро на допомогу економіці. Парламент Австрії сьогодні одноголосно прийняв великий пакет правових заходів щодо запобігання коронавірусної кризи. Закон передбачає безліч обмежень для суспільного життя, а також підтримує економіку.

Документ створює правові підстави для закриття громадських місць та обмеження торгівлі та гастрономії. Для економіки передбачений фонд порятунку в розмірі 4 млрд. євро. Закон повинен бути підписаний президентом країни і опублікований в Державній газеті, перш ніж він може вступити в силу завтра.

Німеччина закриває свої кордони з Францією, Австрією та Швейцарією. Сьогодні вранці Країна закриє свої кордони з Францією, Австрією та Швейцарією через коронавірусну кризу, повідомило джерело, близьке до уряду. Рішення має набути чинності о 8: 00 за місцевим часом. Таке рішення прийнято як для запобігання поширенню коронавірусу, так і для запобігання закупівель продовольства в країні іноземцями, що вже призвело до проблем з поставками в прикордонних районах.

Водночас було вирішено зберегти вільний рух товарів, зазначають місцеві ЗМІ. Крім того, люди, які регулярно їздять на роботу, все одно зможуть перетинати кордон.

Угорщина підтвердила першу жертву вірусу. Угорський уряд офіційно оголосив, що в країні зареєстрований перший випадок смерті пацієнта з коронавірусом.

В Угорщині в даний час зареєстровано 32 випадки інфекції, один з яких одужує.

У країні оголошено надзвичайний стан, заборонені масштабні публічні заходи, заборонені поїздки туристів з Ірану, Італії, Китаю і Південної Кореї, за винятком громадян Угорщини, що прибувають з цих країн.