Президент Білорусі: ми заарештували громадян США

“Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні, що в країні заарештований ряд американських громадян, але не уточнив, коли і чому”, – повідомляє Reuters.

У неділю Лукашенко, який править уже чверть століття, балотується на переобрання. Нещодавно він посилив репресії проти демонстрантів опозиції, які, за його словами, замишляють із зарубіжними країнами змови з метою його повалення. За даними правозахисних організацій, заарештовано понад 1300 осіб.

«Затримано люди з американськими паспортами, які перебувають у шлюбі з американцями, які працюють на Держдепартамент»,- сказав Лукашенко.

Раніше сьогодні Білорусь і Росія знову обмінялися нападками через затриманих росіян приватної охоронної компанії Вагнера. За словами Мінська, це найманці, які планували організувати заворушення. Москва заявляє, що вони їхали транзитом через Білорусь до Латинської Америки, і вимагає їх звільнення.

Сьогодні Лукашенко наказав запросити в Білорусь прокурорів з Росії та України для розгляду справи щодо росіян, яких затримано минулого тижня. Київ вимагає їх екстрадиції, тому що вважає, що вони брали участь в бойових діях на сході України.