Папа соромиться нездатності католицької церкви боротися з сексуальним насильством над дітьми у Франції

“Папа Франциск сказав сьогодні, що йому сумно і соромно за нездатність католицької церкви боротися з сексуальним насильством над дітьми у Франції, і що церква повинна стати «безпечним домом для всіх», – повідомляє Reuters.

«Я хотів би висловити жертвам мою печаль і скорботу з приводу травми, яку вони перенесли, а також сором, сором через нездатність церкви занадто довго поставити їх проблеми в центр своїх турбот», – сказав Папа.

Виступаючи на наступний день після того, як велике розслідування показало, що французьке духовенство ображало більше 200 000 дітей протягом більше 70 років, понтифік закликав католиків у Франції взяти на себе відповідальність за те, що трапилося і зробити Церкву «безпечним домом для всіх».

«Це момент сорому», – сказав він, закликавши єпископів зробити все можливе, щоб «такі трагедії не повторилися».

Жан-Марк Сов, голова комісії, котра склала звіт, сказав, що Церква роками була байдужа до зловживань, вважаючи за краще захищати себе, а не жертв, багато з яких знаходяться у віці від 10 до 13 років.

Папа подякував постраждалих за мужність, проявлену при викритті того, чого вони зазнали.

Очікується, що сьогодні суд Ватикану винесе вирок чоловікові, який на даний час є священиком в молодіжній семінарії Ватикану.

Судовий процес є першим у Ватикані у справі про сексуальне насильство.