Страйки ускладнюють подорожі Францією

«Чотири профспілки у Франції закликали до страйку 16 і 17 грудня, що блокує рух у багатьох регіонах країни», – повідомили в МЗС.
Це ускладнює поїздку до Франції, з огляду на триваючий з 5 грудня страйк. Він вже охоплює майже всі види транспорту: залізничний (міжнародні та регіональні напрямки) і громадський (метро, ​​автобуси).
Зараз поїздка до французької столиці, особливо в години пік, дуже ускладнена, як на громадському транспорті, так і на автомобілі, через завантаженість доріг в Парижі і його околицях.
Сьогодні пробки в Парижі та Іль-де-Франс досягли 530 км. Вісім ліній метро і багато автобусних ліній в Парижі закриті.
У вівторок, 17 грудня, очікується, що ситуація ще більш ускладниться через оголошений страйк в Парижі, в якому візьмуть участь представники і прихильники 8 профспілок.
Міністерство закордонних справ рекомендує, щоб українські громадяни, які проживають у Франції або планують поїздку до країни, були поінформовані про поточну ситуацію, беручи до уваги можливі труднощі і затримки в функціонуванні міського транспорту при поїздках з/до аеропортів, а також затримки в обслуговуванні авіапасажирів.