У Лівії збили МіГ-29, пілотований російським льотчиком

“У Лівії був збитий російський багатоцільовий винищувач МіГ-29, що належить Лівійської національної армії (ЛНА) під керуванням Халіфи Хафтара. Російськомовний пілот зумів катапультуватися і зняв відео з місця аварії”, – пише газета «Московський комсомолець».

«Я катапультувався сьогодні в 45 км від аеропорту. Розправляю парашут в очікуванні рятувальників. Я просто сильно вдарився об каміння. Джипів противника поки не видно. Я спущуся з парашутом в долину, де залишу все на землі», – прокоментував пілот МіГ-29, повідомляє ІА «ФОКУС».

Катапультування відбулося на висоті 700 метрів. В кінці ролика прибуває вертоліт МіГ-24, що представляє Лівійську національну армію. Хто саме збив винищувача, автор відео не повідомляє.

Винищувачі МіГ-29 збивали і раніше в Лівії – в околицях міста Сирт. За повідомленнями місцевих ЗМІ, літаки летіли вздовж демаркаційної лінії між силами Лівійської національної армії маршала Хафтара і силами міжнародно визнаного уряду Лівії.

Раніше Пентагон повідомив, що група військових літаків, зокрема винищувачів МіГ-29, прибула до Лівії з Росії. США неодноразово заявляли, що війська Хафтара отримують підтримку Росії. Лівія на даний час знаходиться в стані громадянської війни. У східній частині країни знаходиться парламент і Лівійська національна армія (ЛНА), очолювана фельдмаршалом Халіфою Хафтаром, в той час як уряд і підтримуваний ООН прем’єр-міністр базуються в Тріполі, західній частині країни.