Малі: Автобус підірвався на міні. Є загиблі

Як повідомили місцеві джерела в поліції, у вівторок в центрі Малі загинули щонайменше вісім чоловік в результаті вибуху, коли автобус, повний пасажирів, потрапив на міну.
Автобус, який належить приватній транспортній компанії, їхав з Дуенца в центрі Малі в місто Гао на півночі країни. Приблизно в 30 км від Дуенца автобус підірвався на міні. Щонайменше, вісім людей загинули і 13 отримали поранення.
За даними місцевої поліції, автобус був повністю зруйнований. Не було вказано, скільки пасажирів в ньому їхало. Відомо лише, що власник транспортної компанії швидко надав ще один транспортний засіб, який забрав постраждалих і інших пасажирів.
В цьому році це вже друга подія такого типу в Малі. У січні, також недалеко від Доуенци, миротворча машина ООН у військовій колоні потрапила на міну, в результаті чого загинули два солдати зі Шрі-Ланки, і багато хто отримав поранення.
У Малі з 2012 року, коли північна частина країни потрапила під контроль ісламістів, йде громадянська війна. У січні 2013 року французька армія здійснила збройну інтервенцію, витіснивши джихадистські сили з окупованих територій. Однак, особливо в центральній частині країни, є райони, які все ще знаходяться поза контролем урядових сил Малі, французьких військ чи військ ООН. З 2015 року теракти в цих районах стали більш частими.