Австралія побила температурний рекорд за 62 роки

“Австралійська влада попередила людей, щоб вони залишалися сьогодні вдома через рекордну за 62 роки спеку”, – повідомляє Reuters.

Хвиля тепла на північно-західному узбережжі нині підняла температуру до неймовірних 50,7 градусів за Цельсієм.

Вчені та активісти попереджають, що глобальне потепління через людський фактор ось-ось вийде з-під контролю.

Найспекотніші роки на планеті були зафіксовані за останнє десятиліття, причому 2021 став шостим найспекотнішим роком, згідно з даними Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

Вчені виявили, що підвищення температури може вплинути на здоров’я населення та продуктивність на відкритому повітрі, що призведе до економічних втрат у мільярди доларів.

Згідно з глобальним дослідженням, опублікованим цього тижня дослідниками з Університету Дьюка, за останні два десятиліття Австралія втрачала в середньому 10,3 мільярда австралійських доларів (7,48 мільярда доларів США) і 218 продуктивних годин на рік через спеку. Вони попередили, що ці втрати лише посиляться протягом найближчих десятиліть, оскільки світ перейде до глобального потепління на 1,5 градуса порівняно з доіндустріальним періодом.

“Ці результати показують, що нам не потрібно чекати глобального потепління на 1,5 ° C, щоб перевірити вплив зміни клімату на робочу силу та економіку… Додаткове майбутнє потепління посилює ці ефекти”, – сказав авторитетний експерт Люк Парсонс.

Крім того, рекордна спека в Австралії часто призводить до руйнівних лісових пожеж.