У Литві вирішили більше не дивитися російське телебачення

Триматися подалі від поганого впливу – рішення завжди розумне. Особливо, якщо мова йде про небажаний інформаційно-пропагандистський потік, який з екранів телевізорів щодня виливається на литовців.

У Литві популярні телеканали вирішили, що не будуть більше купувати телевізійну продукцію російських телеканалів. Планується, що замість російських серіалів і шоу на місцевих телеканалах з’явиться більше американських і європейських, в тому числі і українських.

Рішення про поступове зменшення трансляції російських передач і фільмів в Литві було прийнято новим власником компанії Lietuvos ryto TV Аудрюсом Сяурусявічюсом. Якщо в минулому сезоні російськомовна продукція на цьому каналі транслювалося близько 100 годин на тиждень, то на сьогодні – 29 годин. Після закінчення терміну ліцензії російськомовного контенту стане ще менше.

Аудрюс Сяурусявічюс підкреслив, що «на даний момент немає ніяких планів придбання російської продукції, а української є».

Також канал BTV групи LNK, який в 2019 році транслював російські передачі 46 годин на тиждень, в цьому році зменшив їх до 24 годин.

Представник по зв’язках з громадськістю групи LNK Гедімінас Малашкявічюс розповів, що «канал BTV відмовився від російської продукції з геополітичних причин, хоча вона і має свою постійну аудиторію. Російські серіали ми замінили американськими і європейськими продуктами. Вони поступово набирають свою аудиторію, і час перегляду зростає».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Естонії почастішали випадки, коли українським трудовим мігрантам місцеві жителі під різними приводами відмовляються здавати квартири.

Серед іммігрантів в Чехії українці перебувають на другому місці за чисельністю після словаків. У країні працює понад 600 тисяч іноземців, що становить близько 13 відсотків від кількості всіх працюючих у Польщі.