Новий закон про імміграцію представило уряд Франції

Одним з головних нововведень в представленому законопроекті є введення кримінальної відповідальності для тих, хто нелегально перетнув французький кордон. Також пропонується зробити більш швидкою у часі процедуру депортації біженців, про це інформує Deutsche Welle.

 введение уголовной ответственности для тех, кто нелегально пересек французскую границу

Новий законопроект, який був представлений французьким урядом під керівництвом Еммануеля Макрона, містить положення, за рахунок яких влада Франції має намір навести порядок і подолати кризові явища, пов’язані з великим напливом нелегальних мігрантів за останні три роки.

За новим законодавством передбачається, що особи, які незаконно перетнули кордон, повинні заплатити штраф 3 750 євро, при несплаті – їм загрожує рік ув’язнення. Прохачі притулку повинні будуть утримуватися під вартою 90 днів, замість 45. Якщо з’ясується, що прохач притулку – економічний мігрант, то процес депортації повинен бути прискорений. Час обробки заявок на надання притулку пропонується скоротити з одинадцяти до шести місяців.

За заявою міністра внутрішніх справ Жерара Коломба, закон «збалансований» і «узгоджено з європейськими процедурами». Високопоставлений чиновник висловив упевненість в тому, що якщо не посилити імміграційне законодавство, то хвиля біженців буде тільки збільшуватися.

«Якщо ми не будемо брати це до уваги, ми не зможемо, завтра, гарантувати право на притулок у Франції», – сказав Коломб.

Співробітники суду з питань притулку висловили стурбованість цими нововведеннями, оскільки, на їх думку, посилення підходу суттєво утруднить подачу апеляцій.

Є критики і серед людей, які співпрацюють з організаціями, що надають допомогу біженцям. Нові статті законопроекту вони називають однозначною відходом від традиції притулку Франції.

Джерело www.eurabota.ua