У Литві введені нові правила для полегшення працевлаштування іноземців

З початку 2018 року вступила в силу нова, полегшена процедура міграції, яка застосовується до іноземців, що прибувають в Литву. Компанії, які їх наймають, тепер можуть претендувати на білий список схвалених компаній – вони будуть піддаватися меншій кількості формальностей в процесі найму.

трудоустройства иностранцев в Литве«Процес подачі документів для кількох національних віз документи скоротить терміни розгляду заявок на ці візи. Таким чином, литовські роботодавці зможуть швидко і легко набирати іноземців, які необхідні для ринку праці країни», – сказав міністр внутрішніх справ Эймутис Мисюнас.

Для поліпшення обслуговування іноземців в даний час все більше процедур переміститься в електронний простір. «Це зменшить адміністративне навантаження на запит органів, можна буде розглянути їх і прийняти рішення в більш короткі терміни», – сказав Мисюнас.

<Для того, щоб іноземці заповнили заявки на отримання візи в електронному вигляді і прийшли в Департамент міграції, в приймальні адміністрації цієї установи буде встановлена система управління рухом клієнта, бездротовий доступ в Інтернет, інформаційний термінал.

<Ті іноземці тих країн, які мають право в’їжджати щодо безвізового режиму, а до них відноситься і Україна, з метою працевлаштування, зможуть подати заявку на отримання національної візи за спрощеною процедурою.

Джерело: tv3.lt
12.01.2018